BULGURUN FAYDALARI

 Faydaları

Bulgur oldukça yüksek miktarda lif içermesi nedeniyle bağırsak çalışmasını arttırır ve liflerin tok tutucu bir özelliğe sahip olmasıyla kilo kontrolüne de yardımcıdır. Dünya Sağlık Örgütünün belirttiği üzere günde 25-30 gr. civarında lif ihtiyacımız bulunmaktadır.[kaynak belirtilmeli]


Yapısındaki B1 vitaminleri; sinir ve sindirim sistemimizin güçlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu vitaminin, beriberi hastalığının önlenmesinde düzenli tüketilmesi gerekmektedir. Bulgur bütün bunların dışında yapısında içerdiği folik asit sayesinde hamile annelerin bebeklerin beyin gelişimine faydalıdır.[kaynak belirtilmeli]


Glisemik endeksinin düşük olması sebebiyle bulgur uzun süre tok tutar, kana yavaş karıştığı içinde diyetlerde kullanılabilecek bir üründür. Ayrıca da şeker hastalarına tavsiye edilir. Ayrıca salatalarda, sıcak ve soğuk yemeklerde kullanılan bir malzeme olması nedeniyle oldukça çeşitlilik sunan bir üründür.[kaynak belirtilmeli]

Bulgurun yapılabilmesi için ilk önce buğday kaynatılırarak kurutulur. Buğdayın kaynatılma safhası

Bulgur, pirinç ve kuskustan daha besleyicidir.


Bulgur

Besin değeri

Enerji 350 kJ (80 kcal)

Karbonhidrat 73,8 g

Yağ 1,5 g

Protein 11 g

Oranlar yetişkinler için alınması önerilen oranlardır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YARMA NEDİR

BULGUR ETİMOLOJİ

BULGUR TÜRLERİ